Студенти Правног факултета освојили друго место на такмичењу „Moot Court“, међу члановима екипе и два бивша ученика Правно-пословне школе Ниш

Студенти Правног факултета освојили друго место на  такмичењу „Moot Court“,  међу члановима екипе и два бивша ученика Правно-пословне школе Ниш

Екипа Moot court клуба „Iustitia“ Правног факултета у Нишу освојила је друго место на 15. регионалном Мoot court такмичењу које је ове године одржано у онлине формату. На такмичењу је учествовало 11 екипа из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније, Албаније и Србије. У шесточланој екипи Правног факултета била су и два бивша ученика Правно-пословне школе Ниш, Андрија Ђорђевић и Вероника Стефановић. Оба студента стекла су такмичарско искуство на симулацијама суђења као ученици наше школе.

У питању је симулација суђења пред Европским судом за људска права у Стразбуру, а учествују екипе са државних факултета из региона. Студенти добијају хипотетички случај неког појединца коме су ускраћена одређена права и који се због тога обраћа Европском суду за људска права. Студенти прво раде писање поднеска, а потом пред судијама то доказују одређеним аргументима, каже вођа екипе доцент др Иван Илић.

Moot court такмичење се одржава већ 15 година, а нишки студенти на њему су учествовали по 11 пут.

Правно-пословна школа Ниш и Правни факултет имају одличну пословну сарадњу и овим путем честитамо свим члановима екипе и наставном особљу које је припремало студенте за такмичење.

Add a Comment

Your email address will not be published.